tiistai 13. lokakuuta 2015

Huono asenne on kuin tyhjä rengas. Mihinkään ei pääse, jos sitä ei vaihda.

Päätin aloittaa puhtaalta pöydältä Noonan kanssa ja pidimme totaalitauon. Päätin unohtaa kaikki tavoitteet kisaamisen suhteen, ja pidämme myös kisataukoa niin kauan, että treeneissä asiat sujuvat kuten kuuluukin. En halua, että juoksen radan läpi näyttäen peuralta ajovaloissa, vaan haluan oppia ajattelemaan. Ajattelemisen myötä uskon oppivani olemaan ajoissa oikealla paikalla, jolloin ei tulekaan kiire ehtiä paikasta toiseen. Kaiken lisäksi haluan myös oppia ohjaamaan jokaisen esteen loppuun asti, mikä on ollut ehkä suurin haasteeni tällä hetkellä.

Paljon olen saanut kuulla, että agility on asenteesta kiinni, mutta asenteen löytäminen monien epäonnistumisien jälkeen on vaikeaa. Tunne on vähän samanlainen kuin oravanpyörässä; juokset pyörässä niin kauan kunnes joku työntää sinut siitä ulos.

Tavoite on ehdottomasti saada kokonaisia ratoja aikaiseksi, enkä pyrikään täydellisyyteen. Aina en ole ajoissa enkä ohjaa oikein, mutta se ei haittaa, tärkeintä on nyt oppia jatkamaan vaikkei kaikki sujukaan ihan täydellisesti. Helposti herpaantuu vielä keskittyminen, mutta suunta on selkeästi oikea.

Noonan kanssa olen käynyt Juhalla kerran viikossa kolmen viikon aikana, ja edessä on vielä kolmet treenit. Yksi radoista tallentui videolle, ja myös Esan ratatreenit sain videolle.

Saatoin ehkä innostua vähän liikaa, mutta päätin sijoittaa kisarahat ja -päivät mieluummin valmennuksiin. Saan treeneistä tällä hetkellä niin paljon paremman fiiliksen kuin kisaamisesta, ja uskon, että löydän sitä oikeaa asennetta kokiessani onnistumisia treeneissä.

Batmanin kanssa kävin Elinan yksärinpuolikkaalla ja Juhan treeneissä kerran. Pakko myöntää, että Batman oli sen verran taitava, että kisakuume alkaa nousta aika lailla. Päätavoite on nyt ehdottomasti treenata esteet kuntoon, jotta pääsemme aloittamaan kisauramme.
Möllikisoissa puomi toimi hyvin myös kisavireessä, vaikka rata muuten vähän karkasikin käsistä. Suurin haasteemme tällä hetkellä on kepit. Hiljaa hyvää tulee, eikös?


4 kommenttia:

 1. Video on yksityinen, ei näy.. :(

  VastaaPoista
 2. Vitsin siistiä menoa ja johan siellä ihan kokonaisia ratoja tehdään! :) Mutta olipa pari hurjan näköistä hyppyä tuossa Juhan radalla. En oo ikinä nähnyt Noonan ponnistavan hypylle noin kaukaa ja samalla radalla parikin kertaa! :o Onneksi ei tainnut sattua mitään tuossa renkaallakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Noona on kyllä aina harrastanut ton tyyppisiä hyppyjä. Kisoissakin yksi syy miksi rimat tulee alas. Noona ponnistaa aivan liian aikasin jos sille tulee kiire mun perään. Ei sattunut mitään, ja Piirakaan ei löytänyt mitään maanantaina onneksi. :)

   Poista

Miehekästä porukkaa

C-pentue on vihdoin täällä, pentue mistä olen haaveillut siitä lähtien kun Riena oli noin kolme päivää vanha! Rienalle (Bustling's Attit...