torstai 21. huhtikuuta 2016

Päästä varpaisiin

Kasvattaja on hyvin onnellinen ja kiitollinen! Ensimmäinen pentueeni on siis tsekattu päästä varpaisiin läpi. On ollut suuri onni löytää kasvatinomistajat jotka ovat yhtä kiinnostuneita koiriensa terveydestä kuin minäkin. Kaiken lisäksi kasvatinomistajat vielä jaksavat kuunnella hysteeristä kasvattajaa, joka ottaa luustokuvaukset hyvin rennosti. No ei voi ainakaan syyttää etten välittäisi… ;) Koko pentue on luustokuvattu lonkkien, kyynärien ja selän osalta. Myöskin polvet, silmät ja sydän on tsekattu kaikilta.  Egon ja Wian suhteen odotamme vielä virallista tuomiota selän osalta, koska yllätys, selkäkuvien suhteen kaikki ei taas mennyt kuten strömsössä.



Myös Egolla ja Wialla on tutkittu silmät ja sydän täysin terveiksi vaikkei tulokset vielä koiranetissä näy.





Kieltämättä tästä on hyvä jatkaa ja nyt kelpaa juosta agilityradalla tuhatta ja sataa. Isot kiitokset vielä kasvatinomistajille loistavasti yhteistyöstä! <3
Kuvat (c) Anniina Korjus





Kasvattajan elämään kuuluu myöskin epäonnistumisia. Vaikka tulokset lämmittävät sydäntä kovasti, niin on myös pakko myöntää että pentueessa on pieniä virheitä. Pentueen hampaat eivät ole parasta mahdollista vaan kaikilla on hammaspuutoksia. Toki LTV1:kin harmittaa, onhan terve aina terve, vaikkei LTV1 toivon mukaan ikinä tule vaikuttamaan koiran elämään. No kaikkea ei aina voi saada vaikka kuinka yrittää, ja itse koen ainakin että jalostamisessa kokonaisuus on se joka ratkaisee, koska täydellistä koiraa ei ole olemassa.

Mitä muuta meille sitten kuuluu?

Noonan kanssa olen kisannut vähän ahkerammin. Teimme nollaradan kotikisoissa (3.sija/45)! Taso oli erittäin kova ja tällä kertaa espanjanvesikoirat olivat hitusen nopeampia kuin pieni shelttini. Miten voikaan onnistuminen tuntua niin hyvältä? Pikku hiljaa alkaa se taisteluasenne taas heräämään, ja vaikka radat eivät onnistu täydellisesti niin pysyy pakka kasassa. Meille on myös tullut jotain rimavitosia, välillä täysin ohjaajan takia, mutta viime viikonloppuna Noonan hyppääminen ei näyttänyt ihan puhtaalta mun silmissä. Epäilen että Noona on jumissa ja yritän nyt saada ajan osteopaatille, ja toivon mukaan ongelma ratkeaa hoidolla.







Batman on ollut hoidossa tyttöjen juoksujen takia, joten kepit on vähän jäänyt. Kaikki aikanaan. Kävimme möllikisoissa ja sieltä napsahti epävirallinen voitto!




Wilda ja Batman aloittavat ensimmäiset ulkopuoliset treenit Iida Vakkurin valmennusryhmässä. Ryhmä jatkuu läpi kesän ja ensimmäiset treenit ovat tulevana lauantaina! Odotamme innolla! Batman osallistuu myös kelpokoirien vauhtiratakurssille kevään aikana.


Itse osallistuin kasvattajan jatkokurssille ja hyvä niin koska näyttää pahasti siltä että pääsen vielä jatkamaan jalostustyötäni! Näin epävirallisesti suunnitelmissa on astuttaa Wilda vuonna 2017 ja Riena vuonna 2018. Urosvalinnat julkaisen myöhemmin ja ehtiihän tässä sattua ja tapahtua vaikka mitä vielä.

Tänään kävin koko lauman kanssa epiksissä. Wilda korkkasi kisadebyyttiinsä starttiluokassa. Batman kurvaili mölliradalla ja Noona kävi treenaamassa kontaktit avoimen luokan radalla. Tänään Noona hyppäsi paremmin, mutta hyvä on käydä tarkistamassa tilannetta varmuuden vuoksi. 









1 kommentti:

Miehekästä porukkaa

C-pentue on vihdoin täällä, pentue mistä olen haaveillut siitä lähtien kun Riena oli noin kolme päivää vanha! Rienalle (Bustling's Attit...